SWOVE-nieuws

Nieuws senioren

Digitale Dagbestedingen

Oktober (voorheen RSZK), SWOVE en de gemeente Veldhoven bieden ouderen die niet naar een fysieke dagbesteding gaan een alternatief: De Digitale Dagbestedingen (project van VVTzuidoost Brabant). U ontmoet via het beeldscherm andere senioren, waarmee u samen de krant doorneemt. Of u doet mee aan het onderdeel ‘bewegen’ wat u in conditie houdt. Of u speelt met anderen een spelletje voor de gezelligheid. Het zijn enkele voorbeelden van mogelijke activiteiten.

Wilt u hier meer van weten klik dan op:

Vvtplatformzob.nl/start-digitale-dagbesteding

https://www.vvtplatformzob.nl/start-digitale-dagbesteding

Nieuws voor mantelzorgers

Dementiecafé: thema Mantelzorg en ondersteuning

Dementie brengt onzekerheden met zich mee op diverse leefgebieden, zeker op het vlak van mantelzorger zijn voor een naaste en de onzekere toekomst voor jullie beiden

Het Dementiecafé van dinsdag 5 september staat in het teken van mantelzorg en de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. Tevens zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig die hun eigen verhaal vertellen over het gehele proces rondom dementie. Dit en nog veel meer onderwerpen zullen aan de orde gaan komen in gesprek met Greet, Mirjam (Mantelzorgers) en Anke van Hest, welzijnscoördinator van het Steunpunt Mantelzorg.  U bent van harte welkom! Locatie           : Dementiecafé, Wilgenman 1, 5507 LG Veldhoven
Datum            : 5 september 2023
Tijd                  : Van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur)
Kosten           : Gratis

Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur contact opnemen met SWOVE: Patricia Kohlen: 040 – 254 00 66 of per email p.kohlen@swove.nl


Verwenmomenten voor mantelzorgers

Mantelzorgers verdienen het om af en toe verwend te worden. Steunpunt Mantelzorg (onderdeel SWOVE) doet dit door geregeld Mooi Mantelzorg Momenten aan te bieden.

Op woensdag 6 september van 10.00 tot 12.30 uur gaan we een Plantenhanger maken. Onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger gaan we met touw een mooie plantenhanger macrameeën (knopen). Eventueel kan je zelf een bloempotje meenemen van maximaal 14 cm. Het lijkt misschien moeilijk maar dat valt reuze mee!

Op maandag 25 september van 14.00 tot 15.30 uur gaan bedrijfsvrijwilligers mantelzorgers verwennen met high tea lekkernijen. Ontspannen samen genieten van al het lekkers en ondertussen lekker buurten met elkaar. Degene voor wie men zorgt is ook welkom.

Deze activiteiten zijn is de Huiskamer van Veldwijzer, Sterrenlaan 15, Veldhoven. Aanmelden of meer weten kan via mail mantelzorg@swove.nl of tel. 040-253 42 30.