SWOVE-nieuws

Nieuws voor senioren

Digitale Dagbestedingen

Oktober (voorheen RSZK), SWOVE en de gemeente Veldhoven bieden ouderen die niet naar een fysieke dagbesteding gaan een alternatief: De Digitale Dagbestedingen (project van VVTzuidoost Brabant). U ontmoet via het beeldscherm andere senioren, waarmee u samen de krant doorneemt. Of u doet mee aan het onderdeel ‘bewegen’ wat u in conditie houdt. Of u speelt met anderen een spelletje voor de gezelligheid. Het zijn enkele voorbeelden van mogelijke activiteiten.

Wilt u hier meer van weten klik dan op:

Vvtplatformzob.nl/start-digitale-dagbesteding

https://www.vvtplatformzob.nl/start-digitale-dagbesteding


‘Wat’ als zelf beslissen niet meer lukt?

Informatieavond: Bewindvoerder, mentor of curator… wat is het verschil?

Curatele, beschermingsbewind en mentorschap zijn verschillende maatregelen om mensen te
beschermen die zelf niet goed beslissingen over hun financiën of hun verzorging
kunnen nemen. Als het nodig is kan er een bewindvoerder, een mentor en curator benoemd worden. Maar wat is het precies en wat zijn de verschillen? Waar kan je ze vinden? Op maandag 15 april van 19.30 tot 21.30 zullen gastsprekers Jasper van Haaren (van Notarishuys uit Veldhoven) en Maud van Sambeek (van Boskamps & Willems Advocaten uit Eindhoven) uitleg geven over de theoretische kant. Een mentor/bewindvoerder zal vertellen hoe het in de praktijk gaat. Uiteraard is er
ook ruimte voor vragen uit de zaal. Deze avond wordt door SWOVE en BSR georganiseerd. De avond is in de huiskamer van Veldwijzer, Sterrenlaan 15, Veldhoven.

Aanmelden kan via mail mantelzorg@swove.nl of via telefoon 040- 254 00 66.

 

Nieuws voor mantelzorgers

Mantelzorger, stop met piekeren !

Loop je als mantelzorger vaak te malen en ben je eigenlijk toe aan een beetje rust? Denk niet dat je de enige bent! Grijp nu je kans om er iets mee te doen. Op dinsdag 9 april organiseert Steunpunt Mantelzorg (onderdeel SWOVE) van 13.30 tot 15.30 uur een interactieve lezing Stoppen met piekeren.
Ria Bettgens, auteur van het boek ‘Stoppen met piekeren’,  verzorgt deze een lezing. Enkele pieker-gewoontes worden onder de loep genomen en aan de hand van eenvoudige technieken kan je meteen zelf aan de slag. Natuurlijk met als einddoel te stoppen met piekeren of misschien om af en toe te stoppen met overmatig denken!
De lezing is in de Huiskamer van Veldwijzer, Sterrenlaan 15, Veldhoven. Opgeven kan via mail: mantelzorg@swove.nl of bellen naar 040- 253 42 30.
 

Mantelzorger deel je ervaringen met andere mantelzorgers bij het Mantelzorg Trefpunt.

Het Mantelzorg Trefpunt is een plek waar je andere mantelzorgers kan tegenkomen en ontmoeten.

Tijdens deze nieuwe inloop kan je ervaringen uitwisselen. Door elkaar te ontmoeten, zul je merken dat ‘Delen is helen’ klopt. Het wordt een plek waar je met een half woord begrepen wordt. Dat kan inzichten geven, die je mee kan nemen naar je eigen mantelzorgsituatie.

Het heeft alleen maar voordelen als je komt! Je hoort misschien een tip van een ander en kan dat gaan uitproberen. Of je hebt een tip voor een ander, dat is toch heerlijk als je een ander kan helpen.  Het Mantelzorg Trefpunt wordt begeleid door welzijnscoördinator Anke van Hest.

Het is op maandag 25 maart en 29 april van 10.30 tot 12.00 uur in het Steunpunt Mantelzorg (eerste etage van de Veldwijzer), Sterrenlaan 15, Veldhoven. Aanmelden is niet nodig