Digitaal

Handige apps

Informatiepunt   Digitale   Overheid

Spreekuren digitale overheid
Elke dinsdag, 14.00-16.00 uur & elke vrijdag, 10.30-12.30 uur

Tegenwoordig is van alles te regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Iedereen die hulp kan gebruiken, kan terecht in de Bibliotheek Veldhoven. De Bibliotheek is namelijk ook een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Meer informatie


Handige apps voor senioren

Steeds meer praktische zaken worden gedigitaliseerd, zoals belastingaangifte en bankzaken. Dit kan voor senioren soms lastig kan zijn. Gelukkig worden apps gebruiksvriendelijker gemaakt en zijn ze ook te gebruiken voor mensen die niet grootgebracht zijn in het digitale tijdperk. Maar wat zijn nou handige apps om op je telefoon te hebben? Wij zetten ze voor je op een rij.

De meeste apps zijn te downloaden voor iPhones en Android-telefoons van merken als Samsung, Sony, Huawei en Nokia. iPhone-gebruikers downloaden applicaties via de Apple App Store. Gebruikers van telefoons met een Android besturingssysteem kunnen apps vinden in de Google Play Store. Weet je niet van welk merk jouw telefoon is? Vraag dit dan even na in bijvoorbeeld de winkel of bij familie.

Bekijk de 11 apps op de link:

https://www.vodafone.nl/telefoon/iphone/apps-senioren


Phishing herkennen en voorkomen.

Via ‘phishing’ op laptop of mobiel proberen criminelen uw bankrekening te plunderen.

De vereniging SeniorWeb heeft hierover een nuttig artikelgeschreven onder de naam ‘Pishing trap er niet in’. Dit artikel kunt u inzien viade volgende link:
https://www.seniorweb.nl/artikel/phishing-trap-er-niet-in

Voorbeelden van phishing emails kunt u zien via de volgendelink: https://www.seniorweb.nl/onderwerp/spam-en-phishing#/meldingen

Ook kunnen leden van de vereniging SeniorWeb verdachte e-mails voorleggen aan SeniorWeb. 
Voor meer informatie over SeniorWeb en het lidmaatschap zie: https://www.seniorweb.nl

SeniorWeb en SeniorWeb-Veldhoven

Om verwarring te voorkomen het volgende: Behalve de landelijke vereniging SeniorWeb bestaat er ook de plaatselijke stichting SeniorWebVeldhoven (zie hieronder). De laatste geeft cursussen en houdt presentaties en digitale spreekuren. Deze stichting werkt onder de paraplu van de vereniging, maar is zelfstandig. Het is ook niet zo dat een lid van de vereniging korting krijgt op de cursussen van de stichting.Maar het lidmaatschap biedt veel andere voordelen.


De samenleving doet hoe langer hoe meer digitaal en ook senioren zullen (als zij daartoe in staat zijn) mee moeten.

SeniorWeb Veldhoven helpt u daarbij:

  • Advies voor aanschaf apparatuur
  • Lessen op PC/laptop, iPad en Android tablet voor beginners en gevorderden
  • Vragenuur voor als u vast komt te zitten of u als u een vraag hebt
  • Presentaties over digitale onderwerpen, waaronder Windows 11, Spotify, Google Earth en You Tube

Voor meer informatie klik op: www.seniorwebveldhoven.nl

 


HET DIGITAAL HULPPLEIN BIEDT EEN INGANG VOOR MENSEN DIE OVER ONVOLDOENDE DIGITALE VAARDIGHEDEN BESCHIKKEN OM MEE TE KUNNEN DOEN IN DE DIGITALISERENDE SAMENLEVING.

voor informatie over het Digitale Hulpplein klik op:  Digitaal-hulpplein