Bibliotheek-nieuws


Gratis hulp bij belastingaangifte

Makkelijker kunnen we het niet maken… wel leuker! Op vier data in maart en april kun je in de bieb terecht voor gratis hulp bij online belastingaangifte.

  • Zaterdag 9 maart, maandag 18 maart, zaterdag 30 maart, woensdag 3 april
  • Diverse tijdstippen

Meer informatie en aanmelden

Wilt u hulp bij u digitale problemen en/of wilt u digitaal vaardiger worden, lees dan verder.

Digitale hulp

Het DigiTaalhuis is een ontmoetingsplek in de Bibliotheek Veldhoven, waar je hulp krijgt als je digitale problemen hebt . Je kunt er vragen stellen en krijgt er gratis advies. De spreekuren zijn op:

Elke dinsdag van 14.00 – 16.00 uur en elke vrijdag van 10.30-12.30 uur

Digitaal vaardiger worden

De wereld digitaliseert. Die ontwikkeling biedt kansen en maakt veel dingen makkelijk(er), maar gaat voor veel mensen erg snel. Het DigiTaalhuis biedt hulp. Je leert er handig om te gaan met je computer, tablet of smartphone en veilig gebruik te maken van het internet.

Voor meer informatie : zie Op de volgende bladzijden  zie je welke trainingen en workshops je kunt volgen. Ook vind je uitleg over computerhulp aan huis van Cordaad Welzijn en het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

Het DigiTaalhuis is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven, Cordaad Welzijn, Taalkracht, Seniorweb Veldhoven, stichting EVA uit Veldhoven, de landelijke stichting Lezen en Schrijven en de Gemeente Veldhoven.


Informatiepunt Digitale Overheid

Bent u of kent u iemand die moeite heeft met het regelen van overheidszaken via internet? Zoals belastingen, toeslagen, AOW, uitkering, inburgering, rijbewijs, zorg, studiefinanciering of verkeersboetes?
U kunt in de Bibliotheek Veldhoven terecht met vragen over de digitale overheid bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Deze service is gratis. Meer daarover kunt u lezen op:
Bibliotheek Veldhoven helpt met digitale overheid