WMO

Fragment_15 (2)

Hier vindt u informatie over de Wmo.

Seniorenraad Veldhoven: “Zorg voor zorg op maat”

Zorg op maat

Dat is het doel van de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, en dat is wat de gemeente Veldhoven wil bieden. Huishoudelijke zorg of begeleidingszorg naar behoefte. In keukentafelgesprekken wordt onderzocht op welke wijze die hulp gegeven kan worden. Zijn familieleden of vrijwilligers in staat een deel van die zorg te geven, dan worden die eerst ingeschakeld. Is die hulp niet toereikend dan wordt een zorginstelling om hulp gevraagd. Afhankelijk van uw inkomen moet u daarvoor een eigen bijdrage betalen. Uit onderzoek blijkt dat 80 % van de Veldhovense WMO cliënten tevreden is met de (aanvullende) WMO hulp van de zorginstelling. Zij vinden dat ze zorg op maat krijgen.

Hoort u niet tot de 80%, ga dan eens praten met een gratis WMO cliëntondersteuner, uw belangenbehartiger. Hij/zij kent de regels en weet wat in uw geval mogelijk is en wat niet.

In Veldhoven zijn dat:

  • Huub Bukkems – 040-2549047
  • Alien Kikkert – 040-2536138
  • Corry Pollemans – 040-2549643
  • Olga Grootveld – 040-2535484

Dat kan verschillende oorzaken hebben. We noemen wat voorbeelden. U hebt overschat wat u nog zelf kunt doen. Uw lichamelijke situatie is verslechterd. Uw mantelzorger kan minder doen dan u verwacht had. Uw mantelzorger dreigt overbelast te raken. Uw mantelzorger valt weg.Bel 14040 en vraag naar de gemeente Veldhoven. Vraag daarna naar een WMO klantmanager en leg de situatie uit. De WMO klantmanager zal u verder helpen.

Zorg voor zorg op maat. In het belang van uzelf en uw mantelzorger(s).


TERUG NAAR ZORG PAGINA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *