OVERIG NIEUWS

Aandacht voor veilig internetten/E-mail

Misbruik van persoonlijke informatie komt helaas regelmatig voor. Het gebeurt veelal door phishing via e-mail, WhatsApp-berichten, sms’jes  of sociale media. Internetcriminelen gaan slim te werk. Goede informatie is daarom belangrijk. Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat veilig internetten in 2019 in de top vijf van genoemde onderwerpen staat waar men meer over wil weten, terwijl het onderwerp in 2015 nog niet in de top tien voorkwam. Een derde wil meer weten of leren over veilig internetgebruik. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vier jaar geleden. Senioren vinden vooral phishing herkennen lastig, maar ook continu alert moeten zijn en telkens nieuwe moeilijke wachtwoorden moeten onthouden vinden ze moeilijk.

Op donderdag 27 februari  is er een presentatie over de beveiliging van uw computer/tablet.

Aan de orde komen oplossingen o.a. voor de beveiliging tegen Ransomware, onveilige websites en downloads, bedreigingen via e-mail en door verouderde programma’s en apps. Natuurlijk is er de gelegenheid voor het stellen van vragen.

Na afloop sturen wij u – desgewenst – de inhoud van de presentatie per email toe.

Inschrijven via www.seniorwebveldhoven.nl/presentaties


Wees goed voorbereid op noodsituaties

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom leert het Rode Kruis mensen hoe zij zichzelf en anderen kunnen helpen. Met verschillende activiteiten zorgen we ervoor dat mensen weten welke risico’s er zijn, hoe zij problemen voorkomen en wat zij moeten doen als het mis gaat. Zo zorgen we met en voor elkaar voor ieders veiligheid. Meer weten? Klik op:


Deze kaart helpt kwetsbare ouderen, mantelzorgers en professionals om snel inzicht te krijgen in de de zorg en ondersteuning van ouderen. Dit betreft de vele vrij toegankelijke mogelijkheden, die in Veldhoven beschikbaar zijn op álle levensgebieden, die bijdragen aan het persoonlijke welbevinden.

Klil voor informatie het volgende  gemeentelijke persbericht op:

Klik om te zien hoe de kaart er uitziet op: