NIEUWS van SWOVE

Bezoek de website van SWOVE om alle activiteiten te bekijken: www.swove.nl

 


DEMENTIE CAFÉ

Actueel thema: Zorgtrajectbegeleiders aan het woord

Op 7 januari kijken we, samen met een zorgtrajectbegeleider naar hun praktijk van alle dag.
Een zorgtrajectbegeleider begeleid degene met de ziekte dementie en zijn of haar partner en omgeving.

Locatie: Restaurant de Berkt, Wilgeman 1, 5507 LG Veldhoven
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Toegang is gratis.

MEER INFORMATIE over wat het Dementie Café is en voor wie het bedoeld is en informatie over  de bijeenkomsten in 2020 zijn te lezen op: Dementie Café 2020

Meer vragen?
Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur contact opnemen met SWOVE: Mw. C. van der Heijden 040-2540066 of per e-mail info@swove.nl.


DEMENTHEEK

Gastvrije informatieplek

De dementheek wordt een gastvrije informatieplek in de bibliotheek voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Ook mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten die werken met en voor mensen die lijden aan een vorm van dementie zijn er welkom voor advies of een luisterend oor.

In de dementheek vind je niet alleen informatieve media over (de zorg voor) mensen met dementie, maar ook romans, kinderboeken en films over het thema dementie en boeken over het leven van vroeger. Deze media kunnen geleend worden. Daarnaast wordt de dementheek een plek met passende activiteiten voor mensen met beginnende dementie en hun naasten.

Klik voor verdere informatie op:    https://www.bibliotheekveldhoven.nl/actueel/nieuws/subsidie-donatie-dementheek-veldhoven.html


SWOVE biedt lokale respijtzorg

  • MET ELKAAR – een uitje voor kwetsbare echtparen.
    Speciaal voor kwetsbare echtparen start SWOVE een bijzonder nieuw respijtzorg initiatief: ‘Met elkaar’. Een dagactiviteit speciaal voor stellen/echtparen waarvan de één zorgt voor de ander.
    Op de prachtige locatie Inn De Molenberg, ontvangen we ongeveer 7 echtparen. Na een de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers splitst de groep op en bieden we een wisselend programma met passende en ontspannende activiteiten. Men kan kiezen uit bijvoorbeeld een ontspannen spel, een creatieve activiteit, even gezellig buurten of samen een blokje om. Na een gezamenlijke lunch gaat iedereen weer ontspannen naar huis!
    Door deze activiteit aan te bieden, creëren we een mogelijkheid voor kwetsbare mensen om samen de deur uit te gaan, passend te ontspannen en het thuis beter vol te houden.
    Samen met vrijwilligers zorgen we voor een persoonlijke opvang en de juiste begeleiding.

Een compleet overzicht van wat SWOVE te bieden heeft vindt u in:

nieuwsbrief midden 2018


VACATURES

SWOVE zoekt ook vrijwilligers voor verschillende  projecten

Wil je helpen om de activiteiten mee vorm te geven?
Bel, mail of kom langs bij Steunpunt Mantelzorg, Burg. van Hoofflaan 70 in Veldhoven (op werkdagen tussen 9 en 12 uur of op afspraak).
Telefoon 040-253 42 30. E mail mantelzorg@swove.nl.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *