NIEUWS van SWOVE

 

Bezoek de website van SWOVE om alle activiteiten te bekijken: www.swove.nl


DEMENTIE CAFÉ

Voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en betrokken familieleden is het krijgen van de juiste informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Daarom hebben de partners vanuit het Dementie Ondersteunings-netwerk Veldhoven (DOV) samen het dementiecafé opgericht.

Het dementiecafé is bedoeld voor u, met het ziektebeeld dementie, uw familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden.

Bij elke thema-avond is een deskundige aanwezig die gespecialiseerd is in het onderwerp. Door middel van een interview wordt deze deskundige vragen gesteld. Aansluitend worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om ook vragen te stellen. Bovendien ontmoet u bij het dementiecafé andere mensen die in een soortgelijke situatie zitten. U kunt de thema-avonden onafhankelijk van elkaar bezoeken. De data staan vermeld in de AGENDA van deze website.

Zie voor nadere informatie de SWOVE folder: 


DEMENTHEEK

Gastvrije informatieplek

De dementheek wordt een gastvrije informatieplek in de bibliotheek voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Ook mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten die werken met en voor mensen die lijden aan een vorm van dementie zijn er welkom voor advies of een luisterend oor.

In de dementheek vind je niet alleen informatieve media over (de zorg voor) mensen met dementie, maar ook romans, kinderboeken en films over het thema dementie en boeken over het leven van vroeger. Deze media kunnen geleend worden. Daarnaast wordt de dementheek een plek met passende activiteiten voor mensen met beginnende dementie en hun naasten.

Klik voor verdere informatie op:    https://www.bibliotheekveldhoven.nl/actueel/nieuws/subsidie-donatie-dementheek-veldhoven.html


SWOVE biedt lokale respijtzorg

  • MET ELKAAR – een uitje voor kwetsbare echtparen.
    Speciaal voor kwetsbare echtparen start SWOVE een bijzonder nieuw respijtzorg initiatief: ‘Met elkaar’. Een dagactiviteit speciaal voor stellen/echtparen waarvan de één zorgt voor de ander.
    Op de prachtige locatie Inn De Molenberg, ontvangen we ongeveer 7 echtparen. Na een de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers splitst de groep op en bieden we een wisselend programma met passende en ontspannende activiteiten. Men kan kiezen uit bijvoorbeeld een ontspannen spel, een creatieve activiteit, even gezellig buurten of samen een blokje om. Na een gezamenlijke lunch gaat iedereen weer ontspannen naar huis!
    Door deze activiteit aan te bieden, creëren we een mogelijkheid voor kwetsbare mensen om samen de deur uit te gaan, passend te ontspannen en het thuis beter vol te houden.
    Samen met vrijwilligers zorgen we voor een persoonlijke opvang en de juiste begeleiding.

Een compleet overzicht van wat SWOVE te bieden heeft vindt u in:

nieuwsbrief midden 2018


VACATURES

SWOVE zoekt ook vrijwilligers voor verschillende  projecten

Wil je helpen om de activiteiten mee vorm te geven?
Bel, mail of kom langs bij Steunpunt Mantelzorg, Burg. van Hoofflaan 70 in Veldhoven (op werkdagen tussen 9 en 12 uur of op afspraak).
Telefoon 040-253 42 30. E mail mantelzorg@swove.nl.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *