NIEUWS van PVGE

Deze informatie is bedoeld voor alle Veldhovense senioren. De op deze pagina staande evenementen van de PVGE kunnen ook door niet-leden bezocht worden.


 Lezing:

“Het wandtapijt van Bayeux” een koningsdrama


Dit wereldberoemde kunstwerk met een lengte van ca. 70 meter en een hoogte van ongeveer 50 cm geborduurd op linnen en doet verslag van belangrijke gebeurtenissen in de 11de eeuw rond het jaar 1066. Het is een stripverhaal met 58 panelen en toont o.a. een waarschijnlijke meineed, de  inscheping in Normandië, de landing in Engeland en de slag bij Hastings 1066, soldaten, fabels, tafelgewoonten, wapens, schepen en paarden, maar ook de komeet van Halley.  Geestige details en veel gebeurtenissen passeren de revue. Tot in detail zien we bijzonderheden van het leven in de middeleeuwen van de 11de eeuw.

Voor meer informatie en inschrijving klik op:


Voor het totale overzicht van de lezingen serie 2019-2020 en een eventuele vroegaanmelding klik op: 


Zoals gebruikelijk wordt ook dit jaar weer een Open Dag gehouden. Op deze middag presenteren zich diverse PVGE clubs. Een ideale gelegenheid voor u om kennis te maken met een scala aan activiteiten, die binnen de PVGE Veldhoven plaats vinden.

Gedurende de gehele middag kunt u genieten van koffie/thee en hapjes, gemaakt door onze kookclub. En buiten dit alles wordt u ook nog een “tussendoortje” aangeboden.

De volgende clubs presenteren zich:

  • Bloemschikclub, eigen gemaakte stukjes mogen worden meegenomen
  • Zangkoor, zorgt  regelmatig voor een vrolijke noot
  • Reisgroep, met presentatie van reizen uit het afgelopen jaar
  • Kookclub(s), voor een smakelijk hapje
  • …en nog vele andere …..

Datum : donderdag 21 november
Tijd     : 14:00-17:00 uur
Plaats  : de Ligt, Ligt 157 Veldhoven (zie foto)


SAMEN UIT-ETEN

Voor alle Veldhovense senioren organiseren de PVGE, KBO en SWOVE gezellige dineravonden in diverse plaatselijke restaurants. Alleenstaand of niet: u eet gezellig samen in een groepje aan tafel. Kosten: € 14,50 per persoon. Voor data kijk op AGENDA. Kijk voor nadere informatie en aanmelding op:

https://veldhoven.pvge.nl/evenementen-veldhoven/1190-samen-uit-eten-2019?