Aandacht voor …….

Op deze pagina wordt aandacht besteed aan minder bekende instellingen/websites, die interessant zijn voor delen van de seniorengemeenschap. De inhoud wordt maandelijks ververst. De naam van de instelling/website en de link daarheen, blijft onder aan de pagina beschikbaar.

………. Beeld & Geluid

In Hilversum staat bij het Media Park een ‘museum’ van beeld en geluid. Delen van het Polygoon nieuws, uitgezonden TV- en radio series zijn er te zien en te horen, muziek van toen we nog jong waren, etc. Een echte aanrader voor mensen, die daar goede herinneringen aan hebben.

Voor hen is de website YouTube ook een aanrader. Want ook daar zijn deze dingen te zien en te horen. Bijvoorbeeld de drie grote conferenciers Wim Kan, Wim Sonneveld en Toon Hermans, maar ook andere bekende kleinkunstenaars. Politieke hoogtepunten zoals de oliecrisis en Martin Luther King. Of wilt u het bezoek van de Beatles aan Nederland nog eens beleven? Veel muziek, vaak ook met video beelden. Er zijn maar weinig tophits van toen die er niet te vinden zijn. En wie heeft daar niet zijn of haar herinneringen bij.

YouTube is dus zeker niet alleen voor jongeren. Ook hoef je om deze dingen te zien en te horen geen abonnee van YouTube, Facebook, Instagram of Spotify te zijn.

Het gebruik is eenvoudig. Ga naar www.youtube.com . Negeer de uitnodiging om in te loggen. Vul bij ‘zoeken’ de naam van de artist of het programma/lied in en klik op het loepje. Vervolgens krijgt u een aantal mogelijkheden te zien, die u aan kunt klikken. Klik een ervan aan en …… voilà!


Eerdere aandacht werd besteed aan: