Aandacht voor …….

Op deze pagina wordt aandacht besteed aan minder bekende instellingen/websites, die interessant zijn voor delen van de seniorengemeenschap. De inhoud wordt maandelijks ververst. De naam van de instelling/website en de link daarheen, blijft onder aan de pagina beschikbaar.

Visit Brabant – Wandelroute maken

Brabant is een echte wandelprovincie. En deze website nodigt uit om uitgezette wandelroutes te lopen. Of om zelf een route samen te stellen, waarbij het uitgebreide wandelknooppunten netwerk een hulp kan zijn:

Zo’n route met wandelknooppunten stelt u als volgt samen:

  1. Ga naar de website visitbrabant.com/nl/routes/wandelen
  2. Klik de volgende rode ‘toets’aan: ‘Maak je eigenroute met de routeplanner’. Er verschijnt nu een kaart van Brabant.
  3. Verschuif deze kaart (door de cursorpijl boven de kaart te plaatsen en de muis te verschuiven terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt), zodanig dat het gebied waar u wilt wandelen centraal staat.
  4. Druk een aantal keren op de ‘+’ toets om in te zoomen. Doe dit zolang totdat er rondjes met cijfers te zien zijn. Eventueel kunt u het interesse gebied verplaatsen zoals boven aangegeven.
  5. Wilt u onderweg iets eten of drinken, klik dan de toets ‘Eten & drinken’ aan (onder de kaart), en zet vinkje bij ‘restaurant’. De restaurants verschijnen dan op de kaart en u kunt daarmee rekening houden bij het uitzetten van de route.
  6. Kies een startpunt en klik dat aan. De blauwe streepjeslijn geeft aan naar welke knooppunten u kunt lopen.
  7. Kies daaruit het volgende knooppunt. Tussen de knooppunten staat de afstand vermeld. Behalve op de kaart is er links te zien welke volgorde van knooppunten u heeft gekozen. Bij het laatst gekozen knooppunt staat een rood cirkeltje met een kruisje. Klik dat aan als u het gekozen knooppunt toch niet wilt kiezen.
  8. Ga zo verder tot de route compleet is. Klik dan op afronden.
  9. Druk de kaart af en u kunt op reis. Fijne wandeling!

Op de site visitbrabant.com is nog meer nuttige informate te vinden, ook voor Brabanders


Eerdere aandacht werd besteed aan: